რეიტინგი: 5 / 5

ვარსკვლავი აქტიურიავარსკვლავი აქტიურიავარსკვლავი აქტიურიავარსკვლავი აქტიურიავარსკვლავი აქტიურია
 

 

მწვანე პომიდვრის მწნილი ზაფრანით, ადრე საქართველოში, კერძოდ, მთიან აჭარაში, დიოკნისში მზადდებოდა. მწნილის ძირითადი ინგრედიენტია ზაფრანა, ასევე ოხრახუში, კამა, წიწაკა და ნიორი.

დღეს ამ უძველეს რეცეპტს თითქმის აღარ იყენებენ. მწვანე პომიდვრის მწნილი ზაფრანით, თუ როგორ უნდა დავამზადოთ, გამახსენდა ბებია, დედა და თავადაც  ვცადე გაკეთება. ყველაფერი გამომივიდა, უკვე 20 კილოგრამი, სურენელოვანი მწნილი ზამთრისთვის შენახული მაქვს.

რაშია ამ მწნილის მომზადების ფილოსოფია ჩემთვის და რამდენად სასარგებლოა ჩვენი ორგანიზმისთვის მისი საკვებად გამოყენება, ბევრ საიდუმლოს გაიგებთ, თუ ნახავთ  ვიდეოს.

 

 

მსგავსი თემები: